Over Viviane Strik

pasfoto

In 1996/1997 volgde Viviane Strik al de vooropleiding van de Willem de Kooning Kunstacademie en is direct na het behalen van haar HAVO diploma begonnen met de toegepaste richting Illustratie. In het 2e studiejaar de overstap gemaakt naar een splinternieuwe richting animatie. Door fantastische docenten het vak geleerd met in het bijzonder Adriaan Lokman. Viviane Strik is in 2002 afgestudeerd Bachelor Fine Arts (animation) aan de WDKA te Rotterdam. Met haar afstudeerfilm ‘De bozige bij’ een nominatie en vermelding in het juryrapport Drempelprijs 2002 van de RKS Rotterdamse Kunst Stichting.

Deze film voor  heeft ervoor gezorgd dat Viviane in aanraking kwam met Ronald Ligtenberg  die net begon met het organiseren van een muziek festival voor doven en horenden. Het visuele aspect heeft Viviane de eerste versie Deaf Valley deels opzicht genomen, dit was een groot succes en werd snel opgevolgd door Sense en is de definitieve is SenCity geworden. 9 edities heeft Viviane als VJ en Art director gewerkt. Hierdoor heeft Viviane Nederlandse gebarentaal cursus AB1,2 en 3 volbracht en beheerst de basis van Nederlandse Gebarentaal.

Vanaf 2003 werkend als Freelance Animator gewerkt aan diverse animatie film projecten in Nederland. Zie portfolio.

Na meerdere malen animatie film workshops te geven besloot Viviane om meer didactische vaardigheden te leren. Heeft in 2007 een post-HBO lesbevoegdheid als Kunstenaar in de klas ookwel bekend als BIK afgerond.